جامك ( آینه) جامك ( آینه)
  • صفحه اصلی
  • آخرین اخبار
  • سیاسی
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • بهداشت و سلامت
  • چندرسانه ای
  • اجتماعي
  • شهرستان ها
  • یادداشت
  • درباره ما
  • ورزش
  • ارتباط با ما
شهریور ۳, ۱۴۰۵
خبر فوری:

معاون منطقه آزاد مهران خبر داد

گمرک مهران در مسیر ساماندهی و تسهیل صادرات/رفع موانع با همکاری منطقه آزاد و گمرک
تنش آبی ۹ شهرستان ایلام پایان می‌یابد
ایلام آماده اجرای سرشماری نفوس و مسکن به روش ثبتی‌مبنا
جامك ( آینه) جامك ( آینه)
  • صفحه اصلی
  • آخرین اخبار
  • سیاسی
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • بهداشت و سلامت
  • چندرسانه ای
  • اجتماعي
  • شهرستان ها
  • یادداشت
  • درباره ما
  • ورزش
  • ارتباط با ما
شهریور ۳, ۱۴۰۵
صفحه اصلی/اسلایدر/منافع ملی؛ چراغ راه دولت چهاردهم در مذاکرات

منافع ملی؛ چراغ راه دولت چهاردهم در مذاکرات

جمهوری اسلامی ایران واجد ویژگی های قدرت ملی است و این توانمندی ظرفیت های لازم را برای پیگیری و حفظ منافع ملی به ویژه در بحث مذاکره و توافق درباره رفع تحریم ها، دارد.
کد خبر :268 بهمن 19, 1403
پرینت
93 بازدیدها
0 نظر

موضوع مذاکره درباره برجام و رفع تحریم های ظالمانه آمریکا بار دیگر این روزها به مرکز مباحث رسانه ای تبدیل شده است. به ویژه اینکه «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا عصر سه‌شنبه به وقت محلی (۴ فوریه ۲۰۲۵ برابر با ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳) با امضای یادداشتی درباره ایران، ادعا کرد که آماده گفت وگو با رئیس جمهور ایران است. او گفت که ایالات متحده آمریکا به دنبال بررسی این موضوع خواهد بود که آیا می تواند با ایران به توافقی دست یابد یا خیر؟

رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا برای ملزم کردن نهادها و دستگاههای اجرایی به انجام برخی دستورهای خود می تواند سه سند امضا کند: فرمان اجرایی، اعلامیه‌ها و یادداشت اجرایی.

فرمان (دستور) اجرایی در صورتی که متن آن به اختیارات ریاست‌ جمهوری مستند باشد، قدرت قانون را دارد و در فدرال ریجستر ثبت می شود اما یادداشت رئیس جمهوری در فدرال ریجستر ثبت و منتشر نمی شود و متن آن نیز به اختیارات رئیس جمهوری مستند نیست و صرفا برای اعمال مدیریت در نهادهای اجرایی است.

بحث های مربوط به مذاکره با آمریکا دهه هاست که در ساحت و سپهر سیاسی کشور مطرح بوده به خصوص با روی کار آمدن دولت «حسن روحانی» و آغاز مذاکرات هسته ای و در نهایت توافق «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) در سال۱۳۹۴، امر مذاکره به بخشی از تحلیل ها، روندها و مباحث سیاست داخلی و سیاست خارجی کشور تبدیل شد. با خروج رسمی دولت اول ترامپ از برجام در ۱۸ اردیبهشت۱۳۹۷، اگرچه مذاکرات برجامی در دولت های دوازدهم و سیزدهم تداوم پیدا کرد اما روندهای مذاکره تغییر و بی اعتمادی ایران به آمریکا تشدید شد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در همان زمان و آخرین دیدار با رئیس‌جمهور و دولت دوازدهم فرمودند: در این دولت معلوم شد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد و آنها کمک نمی‌کنند و هرجا که بتوانند ضربه خواهند زد و اگر جایی هم ضربه نمی‌زنند به این دلیل است که نمی‌توانند. (۶/۵/۱۴۰۰)
با روی کار آمدن دولت سیردهم مذاکرات وین و ژنو بدون حضور آمریکا و با اروپایی ها بدون دستیابی به نتیجه ای تداوم پیدا کرد. پس از روی کار آمدن دولت مسعود پزشکیان، رویکرد مذاکره و رفع تحریم ها بار دیگر در اولویت دستورکار دولت چهاردهم قرار گرفت. دولت چهاردهم که از همان ابتدا مذاکره را به عنوان یکی از رویکردهای محوری خود انتخاب کرده، تلاش دارد تا منافع را در مسیر تعاملی و با توجه به سه اصل عزت، حکمت و مصلحت حفظ و پیگیری کند.

عباس عراقچی وزیر خارچه جمهوری اسلامی ایران چهارشنبه ۱۷ بهمن ماه در حاشیه نشست هیات دولت در واکنش به اظهارات شب گذشته ترامپ، تاکید کرد که فشار حداکثری یک تجربه شکست خورده است و امتحان مجدد آن هم به شکست دیگر منجر خواهد شد. اگر موضوع اصلی این است که ایران دنبال سلاح هسته‌ای نرود که این قابل‌حصول است و چیز مشکلی نیست. مواضع ایران مشخص است و عضو ان پی تی است و فتوای مقام معظم رهبری نیز وجود دارد که تکلیف را برای ما مشخص کرده است.

هیچ نظر! یکی از اولین.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

سوسری ها همخانه هایی ناخوشایند

اقتصادی

شکاف خبری در فضای رسانه ای ایلام
ایلام نیازمند اعتبارات ویژه اربعین است
رفع مشکل واحدهای صنعتی و معدنی اولویت اصلی دولت یازدهم
فراخوان ثبت نام پرداخت تسهيلات رونق توليد به واحدهاي توليدي استان ايلام
كميسيون انرژي مقصد نمايندگان حوزه شمالي استان

ورزشی

کشف فرش 1400 ساله با نقش شاهزاده ایرانی در ترکیه!

گالری

معاون منطقه آزاد مهران خبر داد

گمرک مهران در مسیر ساماندهی و تسهیل صادرات/رفع موانع با همکاری منطقه آزاد و گمرک
سینما ؛ وجه تمایز و تفاوت ما با جوامعی چون عربستان
چرا هاشمی نامزد ریاست مجلس خبرگان نشد؟
شرکت‌ها از ترس فساد مالی به ایران نمی‌روند نه از ترس تحریم‌ها
معاونت سیاسی؛ شاه کلید تبدیل صدا و سیما به “رسانه ملی”
شکاف خبری در فضای رسانه ای ایلام
ایلام نیازمند اعتبارات ویژه اربعین است
رفع مشکل واحدهای صنعتی و معدنی اولویت اصلی دولت یازدهم
فراخوان ثبت نام پرداخت تسهيلات رونق توليد به واحدهاي توليدي استان ايلام
جامك ( آینه) جامك ( آینه)

سایت خبری ما با هدف ارائه آخرین و معتبرترین اخبار در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی فعالیت خود را آغاز کرده است. 

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه خبری جامک است.