جامك ( آینه) جامك ( آینه)
  • صفحه اصلی
  • آخرین اخبار
  • سیاسی
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • بهداشت و سلامت
  • چندرسانه ای
  • اجتماعي
  • شهرستان ها
  • یادداشت
  • درباره ما
  • ورزش
  • ارتباط با ما
شهریور ۳, ۱۴۰۵
خبر فوری:

معاون منطقه آزاد مهران خبر داد

گمرک مهران در مسیر ساماندهی و تسهیل صادرات/رفع موانع با همکاری منطقه آزاد و گمرک
تنش آبی ۹ شهرستان ایلام پایان می‌یابد
ایلام آماده اجرای سرشماری نفوس و مسکن به روش ثبتی‌مبنا
جامك ( آینه) جامك ( آینه)
  • صفحه اصلی
  • آخرین اخبار
  • سیاسی
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • بهداشت و سلامت
  • چندرسانه ای
  • اجتماعي
  • شهرستان ها
  • یادداشت
  • درباره ما
  • ورزش
  • ارتباط با ما
شهریور ۳, ۱۴۰۵
صفحه اصلی/آخرین اخبار/زمان منطقی شدن مصرف آنتی بیوتیک ها فرا رسیده است

زمان منطقی شدن مصرف آنتی بیوتیک ها فرا رسیده است

دکتر مهتاب شاهماری روز سه شنبه اظهار کرد: آنتی بیوتیک تنها قادر به درمان عفونت های باکتریایی است و به هیچ عنوان در برابر عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی، گلو درد و آنفلوآنزا موثر نیست. وی به...

کد خبر :7081 خرداد 2, 1397
پرینت
68 بازدیدها
0 نظر

دکتر مهتاب شاهماری روز سه شنبه اظهار کرد: آنتی بیوتیک تنها قادر به درمان عفونت های باکتریایی است و به هیچ عنوان در برابر عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی، گلو درد و آنفلوآنزا موثر نیست.
وی به بیماران هشدار داد: در صورت داشتن بیماری ویروسی از پزشک تقاضای آنتی بیوتیک نکنند و پزشک را برای تجویز آنتی بیوتیک تحت فشار قرار ندهند.
وی تاکید کرد: با کشف آنتی بیوتیک، مرگ ناشی از بیماری های عفونی به عنوان یک تهدید جدی برای سلامت جامعه بشری کاهش قابل ملاحظه ای داشته است اما بدلیل استفاده نابجا از آنتی بیوتیک و مقاومت در برابر آن، این بیماری ها در حال بازگشت هستند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: مقاومت ضد میکروبی به مقاومت یک میکروارگانیسم شامل باکتری، قارچ، ویروس و انگل در برابر داروها برای درمان عفونت ناشی از آنها گفته می شود که در این حالت داروها بی اثر می شوند و عفونت در بدن باقی مانده و براحتی منتقل می شود.
دکتر شاهماری افزود: با توجه به افزایش مقاومت در برابر آنتی بیوتیک، جهان نیاز مبرمی به تغییر الگوی مصرف و تجویز این داروی ارزشمند دارد و مردم نیز باید با روش های جلوگیری از ایجاد مقاومت میکروبی آشنا شوند.
وی تاکید کرد: افراد باید دوره درمان را حتی در صورت بهبودی کامل کنند در غیر اینصورت باکتری ها به طور کامل از بین نرفته و باعث عفونت مجدد می شوند که اینبار ممکن است مقاوم شده و به آنتی بیوتیک جواب ندهند.
وی یادآور شد: همچنین باید داروها در ساعت معین شده توسط پزشک مصرف شوند و به هیچ عنوان به دیگران پیشنهاد داده نشوند ضمن اینکه داروهای باقیمانده باید دور ریخته شوند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: به منظور اطلاع رسانی در خصوص خطرات و عوارض مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها، 2 هزار نسخه تقویم سالانه معاونت غذا و دارو با محوریت تجویز و مصرف منطقی داروها و آنتی بیوتیک ها تهیه و به تمامی مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان های استان ارسال شده است.
دکتر شاهماری یادآور شد: همچنین 10 هزار پوستر، پمفلت آموزشی و برچسپ بین مردم، مراکز بهداشتی درمانی، داروخانه ها و مدارس توزیع شده است و رابطان بهداشت نیز در این خصوص آموزش های لازم را فرا گرفته اند.
به گزارش ایرنا، ایران جزو 20 کشور پرمصرف آنتی بیوتیک در دنیا است درحالیکه مصرف نامناسب و غیرمنطقی داروهای ضد میکروبی شرایط مناسبی را برای ایجاد میکرواورگانیسم های مقاوم، گسترش و باقی ماندن آنها فراهم می کند. عفونت هایی که به علت میکروارگانیزم های مقاوم ایجاد می شوند به درمان های معمول پاسخ نمی دهند و این موضوع به طولانی شدن بیماری و افزایش خطر مرگ منجر می شود.
آماری از اینکه چند درصد مرگ و میرها در کشور ناشی از مصرف بی رویه داروها است وجود ندارد اما درجهان به طور مثال مصرف بی رویه داروها به طور رسمی به عنوان چهارمین علت شایع مرگ و میرها در آمریکا شناخته شده است.
ناآگاهی بسیاری از افراد جامعه از داروها و عوارض جانبی داروهای مختلف از جمله دلایل مصرف بی رویه و غیر منطقی داروها به ویژه آنتی بیوتیک ها و همچنین داروهای تزریقی است.
سازمان بهداشت جهانی، مقاومت آنتی بیوتیکی را یکی از بزرگ‌ترین خطرات تهدید کننده سلامت عمومی جهان اعلام کرده و تجویز و مصرف بیش از حد و خودسرانه را یکی از دلایل مقاومت آنتی بیوتیکی می‌داند.
تجویز بی‌رویه آنتی بیوتیک‌های نسل جدید و گران قیمت، علاوه بر تحمیل هزینه به بیمار و نظام درمانی کشور، موجب بروز مقاومت‌های آنتی بیوتیکی در سطح جامعه خواهد شد که در آینده، درمان بیماری‌های عفونی و واگیردار را با مشکلات عدیده‌ای مواجه خواهد کرد./ایرنا ایلام

برچسب ها:

آنتی، بیوتیک

هیچ نظر! یکی از اولین.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

سوسری ها همخانه هایی ناخوشایند

اقتصادی

شکاف خبری در فضای رسانه ای ایلام
ایلام نیازمند اعتبارات ویژه اربعین است
رفع مشکل واحدهای صنعتی و معدنی اولویت اصلی دولت یازدهم
فراخوان ثبت نام پرداخت تسهيلات رونق توليد به واحدهاي توليدي استان ايلام
كميسيون انرژي مقصد نمايندگان حوزه شمالي استان

ورزشی

کشف فرش 1400 ساله با نقش شاهزاده ایرانی در ترکیه!

گالری

معاون منطقه آزاد مهران خبر داد

گمرک مهران در مسیر ساماندهی و تسهیل صادرات/رفع موانع با همکاری منطقه آزاد و گمرک
سینما ؛ وجه تمایز و تفاوت ما با جوامعی چون عربستان
چرا هاشمی نامزد ریاست مجلس خبرگان نشد؟
شرکت‌ها از ترس فساد مالی به ایران نمی‌روند نه از ترس تحریم‌ها
معاونت سیاسی؛ شاه کلید تبدیل صدا و سیما به “رسانه ملی”
شکاف خبری در فضای رسانه ای ایلام
ایلام نیازمند اعتبارات ویژه اربعین است
رفع مشکل واحدهای صنعتی و معدنی اولویت اصلی دولت یازدهم
فراخوان ثبت نام پرداخت تسهيلات رونق توليد به واحدهاي توليدي استان ايلام
جامك ( آینه) جامك ( آینه)

سایت خبری ما با هدف ارائه آخرین و معتبرترین اخبار در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی فعالیت خود را آغاز کرده است. 

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه خبری جامک است.