جامك ( آینه) جامك ( آینه)
  • صفحه اصلی
  • آخرین اخبار
  • سیاسی
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • بهداشت و سلامت
  • چندرسانه ای
  • اجتماعي
  • شهرستان ها
  • یادداشت
  • درباره ما
  • ورزش
  • ارتباط با ما
شهریور ۳, ۱۴۰۵
خبر فوری:

معاون منطقه آزاد مهران خبر داد

گمرک مهران در مسیر ساماندهی و تسهیل صادرات/رفع موانع با همکاری منطقه آزاد و گمرک
تنش آبی ۹ شهرستان ایلام پایان می‌یابد
ایلام آماده اجرای سرشماری نفوس و مسکن به روش ثبتی‌مبنا
جامك ( آینه) جامك ( آینه)
  • صفحه اصلی
  • آخرین اخبار
  • سیاسی
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • بهداشت و سلامت
  • چندرسانه ای
  • اجتماعي
  • شهرستان ها
  • یادداشت
  • درباره ما
  • ورزش
  • ارتباط با ما
شهریور ۳, ۱۴۰۵
صفحه اصلی/آخرین اخبار/برنامه احیا و بهره‌وری آب کشور باید تدوین شود

برنامه احیا و بهره‌وری آب کشور باید تدوین شود

معاون اسبق آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: آب در کشور به یک مسئله پیچیده تبدیل شده و نیازمند یک اقدام ملی گسترده برای مدیریت است.
کد خبر :23293 شهریور 30, 1404
پرینت
83 بازدیدها
0 نظر

علی‌مراد اکبری با حضور در ایسنا اظهار کرد: راهکار نخست من به‌دولت برای حل بحران آب، «بازتخصیص آب کشاورزی» است، برای بهره‌وری کشاورزی در فلات مرکزی ایران یعنی استان‌هایی نظیر کرمان، اصفهان، و یزد و … باید کشاورزی در فضای باز را حذف و به فضای کنترل شده (گلخانه) منتقل کنیم و بهره‌وری بیشتر کشاورزی را از استان‌ خوزستان شروع و در استان‌های لرستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان شرقی و غربی، گیلان، مازندران و گرگان متمرکز کنیم، سند بهره‌وری کشاورزی در این استان‎‌ها آماده شده است.

وی خاطرنشان کرد: باید به‌مزیت‌های نسبی در کشاورزی توجه کنیم و مدیریت اشتباه منابع آب در این بخش را اصلاح و حکمرانی آب را با استفاده از ظرفیت جامعه مدنی، بخش خصوصی انجام دهیم و حکمرانی آب را از دست دولت خارج کنیم.

معاون اسبق آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی افزود: برنامه احیا و بهره‌وری آب کشور باید تدوین شود و از طرفی ظرفیت توسعه کشور بر مبنای توان اکولوژیکی تدقیق شود.

اکبری توضیح داد: باید از ظرفیت‌ بزرگ پساب در کشور استفاده کرد، میزان پساب در کشور ۱.۷ میلیون متر مکعب است ولی هیچ استفاده‌ای از آن نمی‌شود.

وی تشریح کرد: راهکار دیگر این است که در مناطق جنوبی کشور به‌عمق ۱۰۰ کیلومتر و در مناطق شمالی کشور به‌عمق ۲۰ کیلومتر، استفاده از آب زیرزمینی برای شرب، کشاورزی و صنعت ممنوع شود و در این مناطق آب دریا را شیرین و عرضه کنیم.

معاون اسبق آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی راهکار دیگر برای حل مسئله آب در کشور را این دانست که برنامه توسعه روستاها برای افزایش درآمد و اشتغال، باید مبتنی بر ظرفیت‌های آب طراحی شود و گفت: در کنار این راهکارها باید با فعال کردن دیپلماسی آب، به‌دنبال سهم خود از آب باشیم.

اکبری ادامه داد: ما هم‌اکنون حدود ۶ میلیون هکتار کشت آبی در کشور داریم اما ظرفیت آبی ما حدود ۴ میلیون متر مکعب است بنابراین باید کشت آب در کشور را ۲ میلیون هکتار کاهش دهیم چون کشور ما خشک و نیمه‌خشک است و روی منابع آب، نمی‌توانیم حساب کنیم.

وی با بیان اینکه پاره‌ای از سیاست‌های بالادستی در بخش کشاورزی باید تغییر کند، گفت: ما باید به‌طرف واردات محصولات آب‌بر نظیر گندم برویم و به فکر کشت و صادرات محصولات کم ‌آب‌بری همچون زعفران باشیم.

اکبری با اشاره به اینکه برخی از استان‌ها دارای اقلیمی هستند که نباید محصولاتی نظیر گندم در آن‌ها کشت شود، اضافه کرد: گندم یک دوره فیزیولوژیک دارد و در ۵ مرحله باید آب بخورد و محصولی آب‌بر محسوب می‌شود بنابراین برای تغییر محصول کشاورزی در برخی استان‌ها نظیر خوزستان، باید اقدام ملی و گسترده‌ای انجام شود.

معاون اسبق آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: مسئله آب در کشور سیاسی شده است در صورتی که باید یک مسئله اقتصادی باشد و بر مبنای درست اصلاح و مدیریت شود.

هیچ نظر! یکی از اولین.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

سوسری ها همخانه هایی ناخوشایند

اقتصادی

شکاف خبری در فضای رسانه ای ایلام
ایلام نیازمند اعتبارات ویژه اربعین است
رفع مشکل واحدهای صنعتی و معدنی اولویت اصلی دولت یازدهم
فراخوان ثبت نام پرداخت تسهيلات رونق توليد به واحدهاي توليدي استان ايلام
كميسيون انرژي مقصد نمايندگان حوزه شمالي استان

ورزشی

کشف فرش 1400 ساله با نقش شاهزاده ایرانی در ترکیه!

گالری

معاون منطقه آزاد مهران خبر داد

گمرک مهران در مسیر ساماندهی و تسهیل صادرات/رفع موانع با همکاری منطقه آزاد و گمرک
سینما ؛ وجه تمایز و تفاوت ما با جوامعی چون عربستان
چرا هاشمی نامزد ریاست مجلس خبرگان نشد؟
شرکت‌ها از ترس فساد مالی به ایران نمی‌روند نه از ترس تحریم‌ها
معاونت سیاسی؛ شاه کلید تبدیل صدا و سیما به “رسانه ملی”
شکاف خبری در فضای رسانه ای ایلام
ایلام نیازمند اعتبارات ویژه اربعین است
رفع مشکل واحدهای صنعتی و معدنی اولویت اصلی دولت یازدهم
فراخوان ثبت نام پرداخت تسهيلات رونق توليد به واحدهاي توليدي استان ايلام
جامك ( آینه) جامك ( آینه)

سایت خبری ما با هدف ارائه آخرین و معتبرترین اخبار در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی فعالیت خود را آغاز کرده است. 

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه خبری جامک است.