جامك ( آینه) جامك ( آینه)
  • صفحه اصلی
  • آخرین اخبار
  • سیاسی
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • بهداشت و سلامت
  • چندرسانه ای
  • اجتماعي
  • شهرستان ها
  • یادداشت
  • درباره ما
  • ورزش
  • ارتباط با ما
شهریور ۶, ۱۴۰۵
خبر فوری:

استاندار سابق ایلام مطرح کرد:

ظرفیت‌های گردشگری در انتظار تبلیغات گسترده/مرز، کشاورزی و گردشگری؛ سه ضلع توسعه ایلام

معاون منطقه آزاد مهران خبر داد

گمرک مهران در مسیر ساماندهی و تسهیل صادرات/رفع موانع با همکاری منطقه آزاد و گمرک
تنش آبی ۹ شهرستان ایلام پایان می‌یابد
جامك ( آینه) جامك ( آینه)
  • صفحه اصلی
  • آخرین اخبار
  • سیاسی
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • بهداشت و سلامت
  • چندرسانه ای
  • اجتماعي
  • شهرستان ها
  • یادداشت
  • درباره ما
  • ورزش
  • ارتباط با ما
شهریور ۶, ۱۴۰۵
صفحه اصلی/آخرین اخبار/ماجرای مهاجرت روستاییان ایلام چه بود؟

ماجرای مهاجرت روستاییان ایلام چه بود؟

به گزارش جامک به نقل از فرارو، اظهار نظر یک استاد جمعیت‌شناس دانشگاه تهران درباره مهاجرت ۱۱۵ نفر از روستای آبهرپایین در شهرستان دره‌شهر ایلام، خبرساز شده‌است. رسول صادقی، دانشیار گروه جمعیت‌شناسی...

کد خبر :19432 دی 12, 1402
پرینت
67 بازدیدها
0 نظر

به گزارش جامک به نقل از فرارو، اظهار نظر یک استاد جمعیت‌شناس دانشگاه تهران درباره مهاجرت ۱۱۵ نفر از روستای آبهرپایین در شهرستان دره‌شهر ایلام، خبرساز شده‌است.

رسول صادقی، دانشیار گروه جمعیت‌شناسی دانشگاه تهران در نهمین کنگره انجمن روانشناسی ایران که اواخر آبان‌ ۱۴۰۲ برگزار شد، با بررسی ابعاد اجتماعی مهاجرت گفته بود: «در برخی از مناطق کشور با بحثی با عنوان فرهنگ مهاجرت مواجه هستیم. در شهرستان دره‌شهر در ایلام روستایی را می‌توانم مثال بزنم که ۱۱۵ نفر از جوانان آنها به استرالیا رفته‌اند. ۴۰ نفر از این جوانان که نتوانستند مهاجرت کنند، سال ۲۰۱۵ به صورت غیرقانونی به اروپا رفتند. این روستا اکنون تقریبا ترکیب زنانه دارد.»

اما اصل ماجرای این اظهارنظر چیست و تا چه حد درباره دیگر روستاها قابل تعمیم است؟

هوشنگ طاهری، فرماندار دره‌شهر، این حقیقت گفته‌ها را تکذیب و رسول صادقی برای پرهیز از تعمیم‌های منطقه‌ای و ملی و برای روشن شدن اذهان عمومی نکاتی را بیان کرد.

این استاد دانشگاه گفت: «روستای مورد اشاره روستای آبهرپایین در شهرستان بدره ایلام است که با تغییر تقسیمات کشوری از شهرستان دره‌شهر جدا شده و مهاجرت مورد اشاره نیز مربوط به بازه زمانی دهه ۹۵-۱۳۸۵ است. این روستا نمونه بارزی از اثرگذاری شبکه‌های مهاجرتی و شکل‌گیری فرهنگ مهاجرت است. در سطح بین‌المللی نیز نمونه‌های متعددی از این دست وجود دارد. در اجتماعات کوچک روستایی، شبکه روابط دوستی و خویشاوندی در فرایند مهاجرت نقش مهمی دارد اما در برخی مناطق روستایی، به صورت موردی و بدون تعمیم شاهد شکل گیری فرهنگ مهاجرت هستیم.»

حسین میرزایی و احسان باباخانی، ۵ سال پیش در پژوهشی با عنوان «بررسی جامعه شناختی عوامل مؤثر بر مهاجرت روستاییان ایلام به کشور استرالیا، مطالعه موردی روستای آبهر پایین» عوامل مؤثر بر مهاجرت روستاییان آبهر پایین به کشور استرالیا را با استفاده از روش کمی (پیمایش) بررسی کردند.

در این مقاله آمده است: «روستای آبهر پایین یکی از روستاهای شهرستان بدره از استان ایلام است که در طی چند سال اخیر از سال ۱۳۸۷ به بعد شاهد مهاجرت انبوه به کشور استرالیا بوده است. با توجه به سیاست مهاجرپذیری کشور استرالیا در چند سال اخیر سیل مهاجران از روستای آبهر پایین به مقصد استرالیا شکل گرفت به گونه‌ای که جمعیتی نزدیک به ۱۵۰ نفر در طی چند سال گذشته به استرالیا مهاجرت کردند. شکل‌گیری این مهاجرت‌ها این گونه بوده است که ابتدا چند نفر از اهالی روستا در سال ۱۳۸۷ مهاجرت کردند و با توجه به ارتباط افراد مهاجر با روستای مبدا شبکه مهاجران مهاجرت ادامه یافت.»

بر پایه سرشماری سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا ۸۴۸ نفر (۲۴۷ خانوار) بوده‌است.

هیچ نظر! یکی از اولین.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

سوسری ها همخانه هایی ناخوشایند

اقتصادی

شکاف خبری در فضای رسانه ای ایلام
ایلام نیازمند اعتبارات ویژه اربعین است
رفع مشکل واحدهای صنعتی و معدنی اولویت اصلی دولت یازدهم
فراخوان ثبت نام پرداخت تسهيلات رونق توليد به واحدهاي توليدي استان ايلام
كميسيون انرژي مقصد نمايندگان حوزه شمالي استان

ورزشی

کشف فرش 1400 ساله با نقش شاهزاده ایرانی در ترکیه!

گالری

استاندار سابق ایلام مطرح کرد:

ظرفیت‌های گردشگری در انتظار تبلیغات گسترده/مرز، کشاورزی و گردشگری؛ سه ضلع توسعه ایلام
سینما ؛ وجه تمایز و تفاوت ما با جوامعی چون عربستان
چرا هاشمی نامزد ریاست مجلس خبرگان نشد؟
شرکت‌ها از ترس فساد مالی به ایران نمی‌روند نه از ترس تحریم‌ها
معاونت سیاسی؛ شاه کلید تبدیل صدا و سیما به “رسانه ملی”
شکاف خبری در فضای رسانه ای ایلام
ایلام نیازمند اعتبارات ویژه اربعین است
رفع مشکل واحدهای صنعتی و معدنی اولویت اصلی دولت یازدهم
فراخوان ثبت نام پرداخت تسهيلات رونق توليد به واحدهاي توليدي استان ايلام
جامك ( آینه) جامك ( آینه)

سایت خبری ما با هدف ارائه آخرین و معتبرترین اخبار در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی فعالیت خود را آغاز کرده است. 

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه خبری جامک است.