کدخبر : 44
شنبه 10 اکتبر 2015 - 9:49
فاقددیدگاه

آیا طرح هادی روستاییان را به مصرف کننده صرف تبدیل کرده است؟

در روستا تخم‌مرغ محلی وجود ندارد، دیگر بوی نان ساجی در کوچه‌ها نمی‌پیچد، کجاست سه پایه‌های مشک، چرا دیگر صدای ابیات زنان هنگام مشک زدن به گوش نمی‌رسد، چرا کشاورزی اهالی روستا از رونق افتاده است.

19980t.jpg

در روستا تخم‌مرغ محلی وجود ندارد، دیگر بوی نان ساجی در کوچه‌ها نمی‌پیچد، کجاست سه پایه‌های مشک، چرا دیگر صدای ابیات زنان هنگام مشک زدن به گوش نمی‌رسد، چرا کشاورزی اهالی روستا از رونق افتاده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه ایلام، با وجود اینکه بسیاری از بخشداران و دهیاران اجرای طرح هادی را از جمله موفقیت‌های خود می‌دانند اما کم نیستند روستاییانی که معتقدند این طرح با وجود زیبایی دادن به روستاها و منظم کردن آنها مکان‌های پرورش دام را از آنان گرفته است.

«ح اکبری» یکی از اهالی روستای «سرتنگ» شهرستان ایوان می‌گوید: دیگر تولید در روستاها وجود ندارد، دیگری خبری از فرآورده‌های لبنی در روستا نیست، دیگر کسی گله گوسفند ندارد، بچه‌های امروز خیلی پدر و مادرها را در پرورش گاو و گوسفند یاری نمی‌کنند.

«احمد م» از اهالی «ونیت» منطقه خوران هم گفت: هزینه‌های زندگی بسیار بالا رفته و مخارج سر به فلک کشیده و در روستا منبع درآمدی وجود ندارد، به یاد دارم در سال‌های دور فقط برخی از مایحتاج را از شهر خریداری می‌کردیم و همه مواد غذایی مان را در روستا تولید می شد از گندم و آرد و نان گرفته تا لبنیات و گوشت و سایر مواد غذایی.

وی ادامه داد: نمی‌دانم چه شد که یکباره رنگ روستا پرید و همه به شهر رفتند، جوانان دیگر تحمل در روستا ماندن را ندارند که دلیل آن رفتن به شهر برای کارگری است.

«علی‌خان زمانی» دوره‌گردی که به روستای «کپنه‌کران» آمده است، گفت: هر چه گشتم که ۵۰ عدد تخم مرغ محلی بخرم پیدا نکردم.

در این میان مادربزرگی که متوجه موضوع با سربند زیبای کلهری در قالب ابیاتی محلی می‌سراید: در این روستاها تخم‌مرغ محلی وجود ندارد، زنان دیگر میلی به پخت نان محلی ندارند، کجاست سه پایه‌های مشکه، چرا دیگر صدای ابیات زنان هنگام مشک زدن به گوش نمی‌رسد، چرا کشاورزی اهالی روستا از رونق افتاد، فرزندانمان همگی در شهر زندگی می‌کنند، دل نمی‌کنم از روستا بروم.

«شیرخان ک» یکی از روستاییان ایوانی گفت: روستاها دیگر بوی روستا نمی‌دهند، روستاییان زمانی تولید کننده بودند ولی الان دیگر خبری از تولید نیست، زنانمان دیگر نان نمی‌پزند، در حسرت خوردن یک نان ساجی مانده‌ایم کاش یک بار دیگر بوی نان در کوچه‌های روستا بپیچد.

وی با انتقاد از اجرای طرح هادی در روستاها اظهار کرد: پیاده سازی این طرح در روستاها ما را تا حدی به شهرنشینی نزدیک کرده و تولید را از روستا دور کرده است.

«پریدخت نجفی» بخشدار مرکزی ایوان گفت: این بخش دارای ۲ دهستان «سراب» و «نبوت» با ۲ هزار و ۷۳ خانوار ۳۴ روستا را در خود جای داده است، نباید فراموش کرد که ۲۶ مدرسه ابتدایی و راهنمایی در این روستا وجود دارد که دانش‌آموزان در آن تحصیل می‌کنند.

وی با بیان اینکه طرح هادی در ۲۰ روستای بخش مرکزی اجرا شده و خانه بهداشت نیز در ۸ روستای این بخش وجود دارد، تصریح کرد: در روستاهای بخش مرکزی تنها ۲ روستا دفتر خدماتی پیشخوان دولت و خدمات پستی دارند و روستاهای خوران علیا و منطقه امامزاده سیدعبداله نیز به عنوان مناطق هدف گردشگری در این بخش پذیرای گردشگران هستند.

بخشدار مرکزی ایوان یادآور شد: در سالیان نه چندان دور فرزندان یک خانواده که در شهر بودند هنگام بازگشت از خانه پدری با دست پر از جمله ماست، کره، نان و تخم مرغ و… باز می‌گشتند ولی الان این جریان کاملا برعکس شده و فرزندانشان از شهر برایشان نان و لبنیات و گوشت می‌برند.

نجفی اجرای طرح هادی در روستاها را علاوه بر زیباسازی عاملی برای فاصله گرفتن روستا از اصل آن و سوق دادن آنها به سمت فضای شهری دانست و گفت: روستاها قبلا قطی تولید بودند ولی در حال حاضر صرفا مصرف کننده هستند.

وی تاکید کرد: معتقدم که روستا باید از رنگ و بوی روستایی خود دور نشور چرا که روستایی که بوی نان ساجی در آن نپیچد و لبنیات محلی تولید کنند و جایی برای پرورش گاو و گوسفند نداشته باشند دیگر روستا نیست و باید گفت که طرح هادی تولید روستایی را از بین برده است.

«طاهر سواری» بخشدار بخش زرنه گفت: ۲۳ روستا با جمعیتی بالغ بر ۸ هزار نفر وجود دارد که ۱۴ شورا و ۱۰ دهیاری را در خود جای داده و در همه روستاهای بخش زرنه طرح هادی اجرا شده و ۷ روستای این بخش دارای خانه بهداشت هستند.

وی گفت: در این بخش ۱۴ مدرسه ابتدایی و راهنمایی برای تحصیل دانش‌آموزان وجود دارد که ۵ دفتر خدمات پستی نیز در سطح بخش دایر است و ۵ روستا در بخش زرنه نانوایی دارند.

سواری با بیان اینکه اجرای طرح هادی باعث شده برخی از اهالی شهرها دوباره به روستا بازگردند تاکید کرد: معتقدم طرح هادی عامل جاذبه برای زندگی در روستاست

بخشدار زرنه یادآور شد: الان برخی از رفاهیات شهری در روستاها وجود دارد و همین عامل نیز باعث شده خانواده‌هایی که از روستا به شهرها آمده‌اند بازگردند و اجرای طرح هادی نیز به امر کمک کرده است

Print Friendly, PDF & Email
امتیاز:
اشتراک گذاری:
برچسب ها :
مطالب مرتبط
دیدگاه شما

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.