کدخبر : 19889
دوشنبه 8 آوریل 2024 - 8:21
فاقددیدگاه

«چگا مشهدی» محوطه باستانی بازمانده از هزاره اول و دوم پیش از میلاد

یک باستان‌شناس گفت: آثار فرهنگی سطح تپه «چگا مشهدی» صالح آباد ایلام را حجم زیادی از سفال‌های «ایلامی» هزاره اول و دوم پیش از میلاد و دوره تاریخی تشکیل می‌دهد.
Default Icon

دکتر «حبیب‌الله محمودیان» با بیان این مطلب به خبرنگار ایسنا اظهار کرد: محوطه‌ باستانی «چگامشهدی» در بخش غربی شهر صالح‌آباد و پانصد متری حرم امامزاده علی صالح (ع) از توابع شهرستان مهران و در ناحیه مرزی با کشور عراق قرار دارند، در بخش شمالی و شرقی این محوطه‌ها، خانه‌های مسکونی شهر صالح‌آباد قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: چگا مشهدی در جنوب تپه پاسگاه واقع شده و اطراف آن به‌صورت تپه ماهوری است، بخشی که دارای استقرارهای باستانی است، حدود چهارصد متر ارتفاع دارد که به خط‌الرأس تپه نمی‌رسد، در بعضی از قسمت‌های تپه آثار معماری به‌صورت پی و بسیار پراکنده وجود دارد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ایلام ادامه داد: با توجه به به موقعیت تپه و وضعیت زیست‌ محیطی اطراف آن، احتمال می‌رود آثار دوره‌های قدیم‌تر نیز، در تپه وجود داشته باشد، همه سفال‌های آن به صورت معمولی و به رنگ نخودی هستند، غالب سفال‌ها بدون پوشش هستند.

محمودیان افزود: سفال‌های هزاره دوم و اول قبل از میلاد نیز غالباً دست‌ساز هستند و بافت نسبتاً فشرده و محکمی دارند.

این باستان‌شناس با بیان اینکه در بخش‌هایی از تپه که حفاری غیرمجاز صورت گرفته است آثار اسکلت حیوانات دیده می‌شود گفت: این اثر نشان دهنده تحولات تاریخی ساکنان دشت هیژدانه (صالح‌آباد) با تمدن‌های همسایه و نیز استمرار در دوره‌های مختلف تاریخی است.

این اثر در سال ۱۳۸۲ مورد بررسی و شناسایی باستان‌شناسان قرار گرفته است.

Print Friendly, PDF & Email
امتیاز:
اشتراک گذاری:
برچسب ها :
مطالب مرتبط
دیدگاه شما

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.