جامك ( آینه) جامك ( آینه)
  • صفحه اصلی
  • آخرین اخبار
  • سیاسی
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • بهداشت و سلامت
  • چندرسانه ای
  • اجتماعي
  • شهرستان ها
  • یادداشت
  • درباره ما
  • ورزش
  • ارتباط با ما
شهریور ۵, ۱۴۰۵
خبر فوری:

استاندار سابق ایلام مطرح کرد:

ظرفیت‌های گردشگری در انتظار تبلیغات گسترده/مرز، کشاورزی و گردشگری؛ سه ضلع توسعه ایلام

معاون منطقه آزاد مهران خبر داد

گمرک مهران در مسیر ساماندهی و تسهیل صادرات/رفع موانع با همکاری منطقه آزاد و گمرک
تنش آبی ۹ شهرستان ایلام پایان می‌یابد
جامك ( آینه) جامك ( آینه)
  • صفحه اصلی
  • آخرین اخبار
  • سیاسی
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • بهداشت و سلامت
  • چندرسانه ای
  • اجتماعي
  • شهرستان ها
  • یادداشت
  • درباره ما
  • ورزش
  • ارتباط با ما
شهریور ۵, ۱۴۰۵
صفحه اصلی/آخرین اخبار/شهرستان بدره قطب آبزی پروری استان ایلام

شهرستان بدره قطب آبزی پروری استان ایلام

طرح مطالعاتی پرورش ماهی در قفس در دریاچه پشت سد‌های استان، از سال۱۳۸۰ در آب‌های کرخه حوزه استان ایلام (دهلران) آغاز شد که پس از آن در یک دوره یکساله با استفاده از سازه‌های فلزی به همت بخش خصوصی در سد...

کد خبر :16094 تیر 29, 1401
پرینت
84 بازدیدها
0 نظر

طرح مطالعاتی پرورش ماهی در قفس در دریاچه پشت سد‌های استان، از سال۱۳۸۰ شهرستان بدره قطب آبزی پروری استان ایلامدر آب‌های کرخه حوزه استان ایلام (دهلران) آغاز شد که پس از آن در یک دوره یکساله با استفاده از سازه‌های فلزی به همت بخش خصوصی در سد دویرج دهلران اجرا شد.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام با بیان اینکه اجرای طرح پرورش ماهی در قفس براساس برنامه ششم توسعه با هدف تامین بخشی از ماهی مورد نیاز استان و کشور در دریاچه پشت سد سیمره در شهرستان بدره درحال اجراست افزود: هم اکنون ۲ هزار تن ماهی سردابی به روش قفس و با استفاده از سازه‌های پلی اتیلنی تولید داخل کشور در این دریچه تولید و روانه بازار فروش می‌شود.

سلیمانی از توسعه طرح پرورش ماهی به روش قفس در استان خبر داد و اظهار داشت: با افزایش مزارع پرورش ماهی در سایر سد‌های استان، طی یک برنامه ۶ ساله به تولید سالانه ۵ هزارتن ماهی سردابی دست خواهیم یافت. 

وی افزود: طبق آمار رسمی، ظرفیت تولید ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن ماهی در ۲۲۰ مزرعه پرورش ماهی در استان ایلام وجود دارد که مزارع سد سیمره باتولید سالانه ۲ هزارتن ماهی، بزرگترین طرح قفسی در آب‌های داخلی یا همان دریاچه‌های پشت سد‌های کشور است که مطالعات آن از سال ۹۶ آغاز و طی سه سال گذشته به نیمی از پیش بینی تولید خود رسیده است.

مجری طرح پرورش ماهی شیلات کشور با اعلام اینکه براساس آمار جهانی از مجموع ۲۱۲ تن تولید آبزیان، ۱۱۵ میلیون تن مربوط به پرورش است، و بیش از ۹ میلیون تن ماهی در دریا تولید می‌شودکه از این میزان ۴ میلیون تن مربوط به قفس‌های دریایی است.

ایزدی افزود: در ایران طرح مطالعات ماهیان قفسی از سال ۱۳۸۰ آغاز و در سال ۱۳۹۴ به اجرا درآمد که براساس ماده ۳۵ قانون برنامه ششم توسعه ۲۰۰ هزارتن ماهی باید در درون قفس تولید شود و هم اکنون ۶ درصد از این رقم محقق شده است.

وی، توسعه پرورش آبزیان را از راهبرد‌های سازمان شیلات دانست و ادامه داد: ظرفیت‌های مناسبی در ۵هزار و ۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی کشور وجود دارد که قابلیت تولید بیش از ۴.۶ میلیون تن دارا می‌باشد.

مجری طرح توسعه پرورش ماهی کشور، مزایای طرح تولید ماهی در قفس را، کاهش هزینه‌های تولید، عدم وابستگی به اراضی در خشکی، تولید پروتئین باکیفیت، امکان صادرات محصولات آبزی با توجه به تقاضای بازار‌های داخلی و خارجی برشمرد و عنوان کرد: در برنامه هفتم توسعه و براساس طرح تحولی وزیر جهاد کشاورزی بالغ بر ۵۰۰ هزار تن تولید به روش قفس در نظر گرفته شده است؛ که براین اساس در سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۰ هزار و ۶۰۰ تن در قفس‌های دریایی تولید شده است.

وی به بومی سازی دانش تولید سازه‌های پلی اتیلنی قفس‌های مورد نیاز این طرح در داخل اشاره کرد و افزود: در گذشته تمامی ملزومات از جمله لوله و تور از خارج وارد می‌شد که نه تنها باعث خروج ارز و سرمایه به خارج از کشور می‌شد بلکه در سایه تحریم‌ها، امکان واردات هم وجود نداشت، که همین امر سبب شد شرکت‌های دانش بنیان داخلی با مهندسی معکوس به فن آوری ساخت این سازه‌ها دست پیداکنندد و کشور از واردات قفس بی نیاز شود.

ایزدی، نیاز سالانه کشور به ماهی را ۸۸۰ هزارتن و سهم سفره مردم از تولیدات قفس‌ها ۱.۲ دهم درصد برشمرد.

چشم انداز تولید ماهی در قفس تا سال ۱۴۰۴ بالغ بر ۵۰۰ هزار تن پیش بینی می شود که عمده این تولیدات درقالب صادرات غیر نفتی به کشور‌های همسایه فرستاده می‌شود.

منبع: صدا و سیمای مرکز ایلام

هیچ نظر! یکی از اولین.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

سوسری ها همخانه هایی ناخوشایند

اقتصادی

شکاف خبری در فضای رسانه ای ایلام
ایلام نیازمند اعتبارات ویژه اربعین است
رفع مشکل واحدهای صنعتی و معدنی اولویت اصلی دولت یازدهم
فراخوان ثبت نام پرداخت تسهيلات رونق توليد به واحدهاي توليدي استان ايلام
كميسيون انرژي مقصد نمايندگان حوزه شمالي استان

ورزشی

کشف فرش 1400 ساله با نقش شاهزاده ایرانی در ترکیه!

گالری

استاندار سابق ایلام مطرح کرد:

ظرفیت‌های گردشگری در انتظار تبلیغات گسترده/مرز، کشاورزی و گردشگری؛ سه ضلع توسعه ایلام
سینما ؛ وجه تمایز و تفاوت ما با جوامعی چون عربستان
چرا هاشمی نامزد ریاست مجلس خبرگان نشد؟
شرکت‌ها از ترس فساد مالی به ایران نمی‌روند نه از ترس تحریم‌ها
معاونت سیاسی؛ شاه کلید تبدیل صدا و سیما به “رسانه ملی”
شکاف خبری در فضای رسانه ای ایلام
ایلام نیازمند اعتبارات ویژه اربعین است
رفع مشکل واحدهای صنعتی و معدنی اولویت اصلی دولت یازدهم
فراخوان ثبت نام پرداخت تسهيلات رونق توليد به واحدهاي توليدي استان ايلام
جامك ( آینه) جامك ( آینه)

سایت خبری ما با هدف ارائه آخرین و معتبرترین اخبار در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی فعالیت خود را آغاز کرده است. 

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه خبری جامک است.