تولید روزانه ۷۷۴ تن پسماند در ایلام

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام اظهار کرد: مجموعه موجودات زنده و غیر زنده و ارتباط و تعامل بین آنها تعریف کلی از محیط زیست است، بنا بر اهمیت زمین، هرساله از دوم لغایت هشتم اردیبهشت ماه به عنوان هفته زمین پاک نامگذاری شده است.
علیرضا محمدی با اشاره به اینکه هر روز را میتوان روز زمین پاک نامید، افزود: با توجه به اهمیت موضوع و بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته امسال پاک سازی طبیعت با همکاری سایر دستگاه ها و سازمانهای مردم نهاد در تمام شهرستانها انجام گرفته است ضمن اینکه دیدار با ائمه جمعه به منظور تبین اهداف محیط زیست در خطبه های نماز، زنگ زمین پاک و برگزاری مسابقه نقاشی در مدارس، شرکت در سخنرانی نماز جمعه و… از دیگر برنامههای این اداره کل بوده که در راستای فرهنگ سازی و نهادینه نمودن اهمیت به طبیعت صورت پذیرفته است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان ایلام به اهمیت دو مقوله خانواده و جامعه تاکید کرد و گفت: برخی آموزشها نیاز است برای این اقشار اجرا شود. ما معتقدیم آموزش هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری برای آینده است بر همین اساس نیز شعار امسال برای هفته زمین پاک(سرمایه گذاری در زمین، توسعه بازیافت و بهرهوری سبز) در نظر گرفته شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام ادامه داد: نیازمند یک مصرف بهینه و درست در زمینههای مختلف محیط زیست هستیم. یکی از چالشهای ما پسماند است. روزانه ۷۷۴ تن پسماند در استان ما تولید میشود. میزان سرانه تولید زباله در استان ایلام بیش از یک کیلوگرم است. در جهان این موضوع ۳۰۰گرم و در استانهای دیگر ۶۰۰ گرم است. میزان سرانه تولید هر نفر در ایلام نسبت به شهرهای دیگر بالا است. شاید بخشی از موضوع این موضوع به دلیل مصرف نادرست باشد اما عدم وجود برنامه های بازیافت و تفکیک از مبداءدر شهرداریها که بعنوان مدیریت اجرائی پسماندهای شهری متولی مدیریت پسماند هستندنیز می تواند بر این موضوع تاثیرگذار باشد.
وی افزود: باید بتوانیم یک برنامهریزی برای مدیریت پسماندها داشته باشیم. هدف ما ارتقا سطح دانش و بینش مردم است. ضمن اینکه بر اساس قانون وظیفه اصلی سازمان حفاظت محیط زیست نظارت برنحوه مدیریت پسماند است.
محمدی گفت: مناطق تحت مدیریت ما ۱۴۳۲۷۵ هکتار است و کل محیط بانان ما ۶۰ نفر است که مسئولیت حفاظت از کل این مناطق را بر عهده دارند. ما نیازمند اطلاع رسانی، همراهی و همکاری عموم شهروندان در خصوص ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست هستیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام گفت: در دین ما اشارههای زیادی به حفاظت از محیط زیست شده است. ما باید بتوانیم محیط زیست را به نسل آینده خود انتقال دهیم.
وی به بارشهای خوب استان اشاره کرد و گفت: با وجود طبیعت خوب، این گیاهان رشد کرده، در آینده خشک خواهند شد و این ممکن است در ماه های آینده با آتش سوزی مواجه شویم. این موضوع نیازمند اطلاع رسانی به عموم است تا در زمینه رعایت نکات ایمنی به منظور حفظ طبیعت اقدام نمایند
محمدی افزود: عمده ترین صنایع آلاینده ما پتروشیمی، گاز، کارخانه سیمان، صنایع حفاری و استخراج نفت و گاز مستقر در شهرستانهای چوار، مهران ودهلران هستند که البته صنایع آلاینده مکلف هستند یک درصد از فروششان را بر اساس میزان آلودگی بعنوان مالیات سبز توسط شهرداری ها و بخشداریها در زمینه حمل و نقل ، پسماند و ایجاد فضای سبز هزینه کنند.
وی ادامه داد: ۱۵۴۰ یک شماره پاسخگویی ۲۴ ساعته است و تمام شکایتها در آن ثبت و بررسی میشوند و دوستداران محیط زیست می توانند در حین مشاهده هر گونه تخلف زیست محیطی با تهیه تصاویر و ارسال آن به اداره کل حفاظت محیط زیست، زمینه برخورد با متخلفین را فراهم آورند.