قیمت ماهی از دست مسوولین ایلامی لیز میخورد
به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، ماهی یکی از مهمترین مواد غذایی دارای ویتامینهای مختلف است که در سالهای اخیر به دلیل صرفه اقتصادی نسبت به سایر موادغذایی در سبد خرید خانوادهها قرار گرفته است.
در استان ایلام طی سالهای گذشته مصرف ماهی در بین مردم باعث رونق مزارع پرورش ماهی شده است، پرورش ماهی از فروردین ماه شروع میشود و در انتهای شهریور ماه ماهیهای گرم آبی میتوانند به بازار ارسال شوند.
استان ایلام با دارا بودن ظرفیتهای مهم آبی توانسته در بحث پرورش ماهی به خصوص ماهی قزل آلا پیشرفت خوبی داشته باشد، اما این روزها افزایش قیمت ماهی در بازار ایلام باعث شده شهروندان گلایههایی در خصوص افزایش قیمت ماهی در بازار بلاتکلیف استان داشته باشند.
رصدها نشان میدهد که قیمت هر کیلو قزل آلا ۵۰ تا ۶۸ هزار تومان، حلوا ۲۰۰ تا ۲۳۰ هزار تومان، سالمون ۶۵ تا ۸۰ هزار تومان و سفید ۲۲۰ تا ۲۵۰ هزار تومان است که نسبت به سال قبل افزایش چشمگیری داشته است.
نبود تقاضا به دنبال افزایش قیمت
فاطمه یکی از شهروندان ایلامی در گفتوگو با فارس گفت: این روزها افزایش قیمت چندباره ماهی به گونهای شده که تا حدودی سفره مردم از ماهی خالی شده است.
وی افزود: طی این چند روز چه اتفاقی رخ داده است که قیمت هر کیلوگرم ماهی قزل آلا در شهر ایلام از ۵۰ هزار تومان به ۶۳ هزار تومان و الان به ۶۸ هزار تومان رسیده است.
نبود نظارت بر بازار
محمد دیگر شهروند ایلامی به فارس گفت: مسوولین میگویند نظارت بر بازار وجود دارد اما ما این نظارتها را نمیبینیم.
وی بیان کرد: اگر با کاسب داران مغازه برخورد جدی صورت گیرد در خصوص افزایش قیمت ماهی یقینا این امر تکرار نخواهد شد گناه قشر ضعیف این وسط چیست؟
تولید سالانه ۱۰ هزار تن ماهی
رضا سلیمانی مدیر شیلات جهاد کشاورزی نیز به فارس گفت: در حال حاضر بیش از ۲۰۰ مزرعه پرورش ماهی سردآبی و گرم آبی در سطح استان فعال است و سالانه تقریباً نزدیک به ده هزار تن ماهی از این مزارع تولید میشود.
وی افزود: وظیفه داریم هم از تولید کننده حمایت کنیم، همچنین باید هوای مصرف کننده را داشته داشیم تا بتواند از این آبزیان استفاده کند.
مدیر شیلات جهاد کشاورزی ایلام تصریح کرد: تامین غذای سالم، استفاده بهینه از منابع آبهای داخلی برای رونق تولید و اشتغالزایی از جمله سیاستهای مدیریت شیلات در سال جاری بوده است.
دلایل گرانی ماهی
وی تصریح کرد: گرانی این روزهای ماهی دلایل مختلفی دارد، در حقیقت قیمت تمام شده ماهی برای تولیدکنندگان بالا رفته چراکه هزینههای خوراک آبزیان، بچه ماهی و بحث بیمه، دارو و درمان بر روی قیمت ماهی اثر گذاشته و مقداری قیمت بالا برده است.
سلیمانی افزود: با برنامه ریزی صورت گرفته در دولت مردمی به جهت خرید تضمینی محصولات شیلاتی، بخشودگی سود و جرایم تسهیلات دریافتی مجریان طرحها انتظار میرود روند کاهشی قیمت آبریان هم به نفع تولید کننده و مصرف کننده در ماههای آتی داشته باشیم.
بازرسیها تشدید شده است
عزتالله عبدخانی معاون بازرسی و نظارت سازمان صمت نیز به فارس گفت: در راستای نظارت بر مایحتاج عمومی کالاهای هدف، بازرسیها در قالب بازرسی معمول و نیز گشت مشترک تشدید شده است.
وی افزود: از آنجایی که نظارت بر مواد غذایی اولویت سازمان است لذا رسته مرغ و ماهی در ماههای اخیر مورد توجه و رصد بازرسان سازمان صمت قرار گرفته است و علیرغم اینکه سرانه مصرف ماهی متاسفانه نسبت به سرانه کشور پایین است و اولویت سبد همه خانوارها نیست اما همکاران به جد قیمتها را پیگیری و رصد میکنند.
معاون بازرسی و نظارت سازمان صمت تصریح کرد: از شش ماهه سال گذشته تاکنون بنا به دلایل مختلف در سطح کشور و به تبع آن در استان قیمت فروش انواع ماهی به تدریج از مبدا تولید افزایش یافته و گرانی اتفاق افتاده است که با استعلام از استانهای همجوار و منابع عمده تامین و بررسیهای لازم از خرده فروشیهای سطح شهر و دعوت تعدادی از آنها به بازرسی محرز شد گرانفروشی باتوجه به سودهای قانونی متعلقه اتفاق نیفتاده است.
وی بیان کرد: در صورت گرانفروشی تشکیل پرونده و برخورد تعزیری صورت خواهد گرفت و هم استانیها در صورت مشاهده گرانفروشی از طریق ستاد خبری ۱۲۴ ، بازرسی صمت را در جریان امور قرار داده و در اسرع وقت رسیدگی خواهد شد.
بررسیها از سطح بازار نشان میدهد که قیمت ماهی نسبت به مدت مشابه سال قبل جهش چند برابری داشته است که این امر موجب شده ماهی در سبد مصرفی خانوار کالای لوکس محسوب شود چرا که درآمد اقشار ضعیف و متوسط جامعه سنخیتی با این گرانیها ندارد.
باید گفت این پایان ماجرا نیست چرا که همه ساله در ایام پایانی سال قیمت ماهی به دنبال ازدیاد تقاضا برای خرید و سنت دیرینه ایرانیان دستخوش نوساناتی میشود که امسال با وجود نبود تقاضای چندان در بازار معلوم نیست چه اتفاقی رخ دهد.
ماهی این خوراک پرفایده، علاوه بر داشتن امگا۳، پروتیئن و ید، سرشار از دهها مواد مغذی دیگراست؛ اما این روزها در سبد غذایی بسیاری از ما جایی ندارد.
به هر فرد توصیه میشود دو بار در هفته ماهی مصرف کند زیرا ریسک بیماریهای قلبی و عروقی را به میزان زیادی کاهش میدهد و بهترین شیوه طبخ آن هم به صورت آب پز است.